Inspiratie opdoen?

mail mij via : Inge@ingeskookkunsten.nl
of bel me op : 06-12161924
Over mij

Over mij

Ik ben Inge Titulaer en ik houd van lekker eten en vind het nog leuker om te koken.

Inge Titulaer
 

 

 

 

 

 

 

Na ruim 12 jaar werkervaring in catering (Albron), interim management (han!s on interim management) en energie (Eneco) en 8 jaar woonachtig te zijn in Rotterdam heb ik in 2013 besloten om voor mezelf te starten en van mijn hobby en passie mijn werk te maken. Inge’s kookkunsten was geboren!

Ik krijg veel energie door nieuwe recepten uit te proberen en met eten bereiden bezig te zijn. Bovendien geeft het mij een goed gevoel als mijn gasten mijn maaltijden en kookworkshops waarderen. Mijn liefde voor lekker eten en passie voor koken vind je dan ook zeker terug in mijn gerechten.

Ik heb de Hoge Hotelschool Maastricht doorlopen en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast mijn werk en studie heb ik in mijn vrije tijd een aantal jaren gekookt bij Cuisine Culinaire Nederland afdeling Bunnik, een hobbykok kookclub. Tevens heb ik diverse vaktechnische workshops (brood bakken, snijtechnieken, foodfotografie, kooktechnieken, vlees, broodbakken voor gevorderden) gevolgd en gegeven (o.a. Japans, voorjaar, diverse Masterchef opdrachten).

Uiteraard bezit ik het diploma sociale hygiëne en HACCP en de kennis om op een verantwoorde en professionele manier producten te bereiden en te bewaren (bijvoorbeeld: producten worden op de juiste snijdplanken verwerkt, worden opgeslagen in diverse koelkasten en het eten wordt getemperatuurd).

Projecten, die ik de afgelopen jaren heb gedaan:

• Tussen juli 2013 en februari 2017 bereidde ik ruim 7500 dagverse maaltijden voor buurtbewoners. Van een gezonde maaltijd tot een lekker thuis uit eten 3 gangen menu.

• Per februari 2017 heb ik besloten mij verder te specialiseren in kookworkshops, kooklessen, foodprojecten en personal chef diners.

• Van september 2016 tot en met februari 2018 ben ik projectmatig, naast de werkzaamheden voor Inge’s kookkunsten, aan het werk geweest voor www.seats2meet.com als teamleider keuken. In deze rol was ik o.a. bezig met het aannemen en begeleiden nieuwe krachten, verzorgen alle HACCP procedures en begeleiden Buro de Wit, bestellingen plaatsen, opzetten menucyclus, voorstellen bijzondere aanvragen opzetten, delen van verhalen over gezonde voeding en meedraaien in keukendiensten.

• Januari – juni 2017: Opzet en uitvoering van 23 kooklessen voor alle groepen 1 t/m 8 op basisschool de margriet in Blijdorp, Rotterdam. Inclusief train-de-trainer sessies.

• Sinds september 2017 werk ik projectmatig, naast de werkzaamheden voor Inge’s kookkunsten, aan diverse projecten binnen www.restovanharte.nl als:

o Kinderresto coach: geven van naschoolse gezonde kooklessen in een cyclus van 10 weken aan groepen van circa 15 (basisschool)kinderen

o Kok en opstartmanager Lekkerrr Lunchen waarbij er wekelijks voor circa 175 personen op een basisschool een gezonde warme lunch met kinderen wordt bereid en gegeten.

o Trainer HACCP en voedselveiligheid. Verzorgen van trainingen aan vrijwilligers binnen Resto vanHarte om deze all ins en outs van HACCP en voedselveiligheid te leren.

o Gedurende een aantal maanden als kok gefungeerd op locatie de Propellor te Rotterdam. Aansturen en begeleiden van de vrijwilligers in de keuken, opzetten en inkopen van een drie gangen menu binnen een strak budget. Koken op de kookavond.

• Zomer 2018 ontwikkelen verzorgen van kooklessen tijdens vakantie BSO Kinderdam ( www.kinderdam.nl ) op diverse plekken in Rotterdam en omgeving.

• Zomer 2018 verzorging van afsluitende zomerkamp kookworkshop aan 60 kinderen in Gouda binnen het thema ‘alles groen’.

• Verzorgen naschoolse kooklessen op basisschool de Fontein, Rotterdam Noord in de periode 2018-2019.

• Vanaf september 2019 ben ik ook gestart als kookdocent bij TIO, University of Applied Sciences. Hier geef ik praktijk- en theorie lessen voor o.a. Hotel- en Eventmanagement (HBO) en Hotelmanagement (MBO).

• Op projectbasis werkzaam voor Dynamic Activities Rotterdam sinds voorjaar 2020. Verzorgen kooklessen aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

• Op projectbasis werkzaam voor OnderwijsGezond, Een stichting die tot doel heeft gezond eten en koken dichterbij kinderen te brengen. In het project gezonde schoollunch doen we dit door wekelijks met een kleine groep kinderen te koken voor zo’n 150-200 kinderen van de school. In schooljaar 2020-2021 werk ik vanuit dit project op een tweetal scholen in Rotterdam.

Wil je een kijkje nemen in mijn keuken? In de fotoblog van NOORD010inbeeld hebben Mick Otten en Johannes Odé mij een dag gevolgd tijdens mijn werkzaamheden voor Inge’s kookkunsten. Klik op de link NOORD010inbeeld voor een kijkje in mijn keuken!

Top↑